Șoferii din România, mai ușor de amendat: această lege îi va supăra pe mulți și le va goli buzunarele
Anul 2023 debutează cu o modificare legislativă care pune în încurcătură mare șoferii din România sau cel puțin pe o bună parte dintre aceștia.
Nu vorbim despre o lege adoptată deja, ci despre un proiect de Ordonanță de Urgență care ce va viza în mod direct conducătorii auto din țara noastră care nu-și preschimbă actele sau nu-și radiază mașina în termenul legal. Conform textului documentului citat mai sus, acești șoferi vor fi mai simplu de amendat, dat fiind faptul că aceste sancțiuni vor putea fi dispuse de către polițiștii de la înmatriculări.
3 motive pentru care polițiștii te vor putea amenda mai ușor
Noul proiect de OUG stipulează foarte clar cele trei situații în care polițiștii te vor putea amenda, după ce noua lege va fi adoptată și va intra în vigoare. Iată, prin urmare, la ce trebuie să fii atent și ce nu trebuie să scapi din vedere. Din nefericire, motivele pentru care poți fi sancționat pot fi ușor îndeplinite numai dacă nu ești atent, ești prea ocupat să ții contabilitatea documentelor, așa că verifică actele mașinii, documentele tale personale și ai grijă să nu fie depășite anumite termene.
„Mai exact, șoferii vor putea fi amendați de către acești polițiști, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pentru:
-neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;
-neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului şi tractorului agricol sau forestier ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;
neefectuarea radierii vehiculelor din evidență, în cazurile şi termenele prevăzute de lege;
-deţinerea simultană a două permise de conducere naţionale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină”, explică avocatnet.ro.